Be-Grip is er voor iedere ondernemer die de ‘grip’ op zijn of haar organisatie wil vergroten. Onze focus ligt op op MKB bedrijven. Om een beter beeld te geven van wat we bedoelen met ‘grip’, geven we enkelen voorbeelden uit onze praktijk:

  • Een ondernemer uit de MKB sector heeft de laatste jaren een snelle groei doorgemaakt. Hij merkt dat het voor hem persoonlijk steeds lastiger wordt om het personeelsbeleid “er bij te doen”. Centraal staat de vraag: hoe kan ik meer structuur in de organisatie krijgen, zonder de slagvaardigheid en dynamiek van de organisatie te verliezen? Grip op het personeelsbeleid.
  • Een manager van een internationaal werkende MKB bedrijf krijgt als gevolg van de economische recessie te maken met een substantiĆ«le budgetvermindering, onder meer op het gebied van HRM. Centraal staat de vraag: hoe kunnen wij als organisatie met een aanzienlijk lager budget concurrerend blijven op onze markt en tegelijkertijd onze medewerkers gemotiveerd en scherp houden? Grip op motivatie.
  • Een ondernemer wordt geconfronteerd met grote verschillen in het beloningsbeleid tussen de diverse bedrijfsonderdelen. Centraal staat de vraag: hoe krijg ik meer structuur en uniformiteit in de personeelsbeloning? Grip op beloning.
  • Een ondernemer wil meer zicht krijgen op de kwaliteit en omvang van zijn projectteams, nu en in de toekomst. Grip op de kwaliteit van medewerkers.
  • Een MKB-ondernemer wordt gedwongen om zijn organisatie drastisch te herstructureren. Hij heeft veel vragen over dit veranderingsproces. Centraal staat de vraag: hoe gaat een dergelijke herstructurering in zijn werk, wat zijn de spelregels, hoe houd ik mijn organisatie slagvaardig en hoe informeer ik mijn mensen? Grip op veranderingsprocessen.

Dit zijn enkele voorbeelden van opdrachten die wij succesvol hebben uitgevoerd met onze aanpak. Wilt u ook weten hoe u nog meer ‘grip’ kunt krijgen op uw organisatie, neemt u dan contact met ons op.